foto

Bezoek de open dag op donderdag 3 oktober van 15.00-17.00 uur

Neem een kijkje in de appartementen van LIFE en leer meer over dit unieke gebouw in de Houthaven, tijdens de open dag op 3 oktober van 15:00 – 17:00 uur. We horen graag van u of u wilt komen via een email aan info@leveninlife.nl of via de telefoon 088- 43 24 080. Vraag naar Nathalie Bierens of Leonie van Vliet.

De verhuur van de vrije sector huurwoningen is inmiddels begonnen en geïnteresseerden kunnen tijdens de open dag op 3 oktober van 15:00 – 17:00 uur een kijkje nemen in de verschillende vrije sector huur appartementen van LIFE en vragen over het gebouw, het concept en de nieuwe buurt Houthaven stellen aan het LIFE team op de informatiemarkt in de aula van de Brede School.

Wij willen u op attenderen dat de appartementen nog in aanbouw zijn. Houd hier rekening mee door stevige schoenen aan te trekken.

Datum en tijd: Donderdag 3 oktober van 15:00 – 17:00 uur
Locatie ontvangst: Aula van de Wereldschool, Revaleiland 1 (naast het LIFE gebouw)

life-collage-linksonder-at-2x

Yolanda over LIFE

“Vanaf een tekening een woning uitzoeken en samen met anderen nadenken over hoe we hier willen wonen vond ik best spannend. Maar ik wist wel dat ik in deze leeftijdsfase graag met anderen wilde wonen, in één of andere vorm. Inmiddels hebben we elkaar als toekomstige bewoners van de sociale huurwoningen al een aantal keer ontmoet en krijg ik er steeds meer zin in. Ik ervaar dat de ‘buren’ heel toegankelijk zijn, enthousiast en actief in het leven staan. Ik was even bang dat ik al in een soort bejaardenhuis terecht zou komen, maar niets is minder waar. We hebben de afgelopen maanden heel wat geappt en gemaild en samen een visie opgesteld hoe we met elkaar willen wonen. We waren er verrassend snel uit; LIFE wordt een woonplek waar respect, nabuurschap, steun aan elkaar en (woon)plezier voorop staan. Waar we in een positieve sfeer elkaar in alle vrijheid kunnen ontmoeten. Waar activiteiten ontstaan en iedereen zijn of haar talent kan inbrengen. Van wandelclub, gezamenlijke maaltijden, culturele uitjes, een luisterend oor tot vrijwilligerswerk. Waar ruimte is voor een buurtborrel, kunstzinnige uitingen of het delen van spullen; met de andere bewoners van LIFE en de buurt. Dit allemaal ongedwongen; voor wie zin heeft om er iets van te maken. De diversiteit van de bewoners en deze vrije en toch betrokken woonvorm maakt het wonen in LIFE heel aantrekkelijk voor mij.”

olga

Olga over LIFE

Olga is één van de toekomstige bewoners van LIFE. Ze schreef zich in voor de sociale huurwoningen van Habion. Wat trekt haar zo aan in dit concept?

“Toen ik over het project LIFE las werd ik onmiddellijk enthousiast. Daarom heb ik me opgegeven voor een sociale huurwoning in LIFE en een motivatiebrief geschreven. Ik wil graag met gelijkgestemde Amsterdammers van mijn eigen leeftijd wonen in een gezellige buurt. Met mensen die, net als ik, hart voor hun stad hebben.
Mijn ervaring met het LIFE-proces is positief. Habion heeft in samenwerking met de stichting !Woon meteen een avond voor de eerste toekomstige bewoners georganiseerd: dat was heel gezellig en er is een echte klik tussen de bewoners. Ik heb mij toen opgegeven voor de trekkersgroep die, in overleg met de andere toekomstige bewoners, het leven in LIFE verder uitwerkt. Ik kijk ernaar uit om straks ook de nieuwe bewoners te ontmoeten en heb er vertrouwen in dat we een fijne groep mensen gaan vormen die niet de deur bij elkaar platlopen, maar er wel voor elkaar zijn en voor gezelligheid zorgen. Dat geeft een goed gevoel.