life-webbeeld-12light

Wat is LIFE?

In LIFE komen lichte en moderne appartementen waar Amsterdammers van 60+ met of zonder zorgvraag kunnen wonen. Belegger voor pensioenfondsen Bouwinvest verhuurt 59 vrije sector appartementen en woningcorporatie Habion verhuurt 39 sociale appartementen. In het LIFE gebouw komen ook koopwoningen, horeca, een buurtkamer, studio’s van zorgorganisatie Cordaan en een gezondheidscentrum. De verhuur van de sociale huurappartementen is gestart. 23 juli is de verhuur gestart van de vrije sector appartementen. Naar verwachting wordt LIFE eind 2019 opgeleverd. Dit is afhankelijk van de voortgang van de bouw.

19223-ext-05-lr

Vrij wonen aan het water

Het LIFE gebouw is in aanbouw op het levendige Revaleiland in de Houthaven. Deze wijk verandert op rap tempo in een moderne nieuwe stadswijk aan het IJ. Met groene parken en alle belangrijke voorzieningen om de hoek, zoals een apotheek en fysiotherapeut. In de Houthaven wonen allerlei Amsterdammers door elkaar heen, een mix van jong en oud. Op nog geen 200 meter ligt de gezellige Spaarndammerbuurt, met cafeetjes, theater, supermarkten en een bibliotheek. Met de bus en de pont bent u zo in andere delen van Amsterdam.

life-collage-linksboven-at-2x

Wonen met goede buren

In LIFE woont u samen met gelijkgestemde Amsterdammers. In uw eigen appartement, maar wel betrokken bij buren die op eenzelfde manier als u in het leven staan. In het gebouw van LIFE bevindt zich ook zorgorganisatie Cordaan. Zij bieden persoonlijke zorg en ondersteuning. Dat maakt dat deze buur een bijzondere toegevoegde waarde kan hebben voor uw leven in LIFE. U bent van harte welkom in hun buurtkamer, een gezamenlijke ontmoetingsplek op de begane grond van het LIFE gebouw. Mocht u nu of in de toekomst (thuis)zorg nodig hebben, heeft men een kundig team voor u klaarstaan dat gespecialiseerd is in alle vormen van zorg. Natuurlijk bent u vrij om uw eigen zorgaanbieder te kiezen, dat is aan u.

Bekijk de VR tour van LIFE


Wilt u zien hoe het gebied in elkaar zit, de binnentuin en de omgeving? Bekijk de VR tour.
De ontwikkelaar van de koopappartementen maakte een vr tour van het gebouw. Hiermee kunt u met een vr bril door het gebouw kijken. Heeft u geen VR bril? Geen probleem, u kunt met de pijltjes op uw toetsenbord ook rondkijken. Let op: er kunnen geen rechten aan deze beelden ontleend worden. De interieurimpressies zijn niet van de huurappartementen maar van de koopwoningen. Tijdens de bouw kunnen er wijzigingen zijn opgetreden in het gebouw en de omgeving.
Klik op deze link : https://vrtours.vorm.nl/life/

vogelvlucht-life-light

Geïnteresseerd?

Inschrijven voor de sociale huurappartementen kan via de pagina INSCHRIJVEN. Op de hoogte van het project blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief
zwemsteiger
Zwemsteiger aan het eind van Revaleiland
olga

Olga over LIFE

Olga is één van de toekomstige bewoners van LIFE. Ze schreef zich in voor de sociale huurwoningen van Habion. Wat trekt haar zo aan in dit concept?

“Toen ik over het project LIFE las werd ik onmiddellijk enthousiast. Daarom heb ik me opgegeven voor een sociale huurwoning in LIFE en een motivatiebrief geschreven. Ik wil graag met gelijkgestemde Amsterdammers van mijn eigen leeftijd wonen in een gezellige buurt. Met mensen die, net als ik, hart voor hun stad hebben.
Mijn ervaring met het LIFE-proces is positief. Habion heeft in samenwerking met de stichting !Woon meteen een avond voor de eerste toekomstige bewoners georganiseerd: dat was heel gezellig en er is een echte klik tussen de bewoners. Ik heb mij toen opgegeven voor de trekkersgroep die, in overleg met de andere toekomstige bewoners, het leven in LIFE verder uitwerkt. Ik kijk ernaar uit om straks ook de nieuwe bewoners te ontmoeten en heb er vertrouwen in dat we een fijne groep mensen gaan vormen die niet de deur bij elkaar platlopen, maar er wel voor elkaar zijn en voor gezelligheid zorgen. Dat geeft een goed gevoel.

life-collage-linksboven-at-1x

Yolanda over LIFE

“Vanaf een tekening een woning uitzoeken en samen met anderen nadenken over hoe we hier willen wonen vond ik best spannend. Maar ik wist wel dat ik in deze leeftijdsfase graag met anderen wilde wonen, in één of andere vorm. Inmiddels hebben we elkaar als toekomstige bewoners van de sociale huurwoningen al een aantal keer ontmoet en krijg ik er steeds meer zin in. Ik ervaar dat de ‘buren’ heel toegankelijk zijn, enthousiast en actief in het leven staan. Ik was even bang dat ik al in een soort bejaardenhuis terecht zou komen, maar niets is minder waar. We hebben de afgelopen maanden heel wat geappt en gemaild en samen een visie opgesteld hoe we met elkaar willen wonen. We waren er verrassend snel uit; LIFE wordt een woonplek waar respect, nabuurschap, steun aan elkaar en (woon)plezier voorop staan. Waar we in een positieve sfeer elkaar in alle vrijheid kunnen ontmoeten. Waar activiteiten ontstaan en iedereen zijn of haar talent kan inbrengen. Van wandelclub, gezamenlijke maaltijden, culturele uitjes, een luisterend oor tot vrijwilligerswerk. Waar ruimte is voor een buurtborrel, kunstzinnige uitingen of het delen van spullen; met de andere bewoners van LIFE en de buurt. Dit allemaal ongedwongen; voor wie zin heeft om er iets van te maken. De diversiteit van de bewoners en deze vrije en toch betrokken woonvorm maakt het wonen in LIFE heel aantrekkelijk voor mij.”