interieurhabion

Wonen in LIFE: een nieuwe aanpak

Er is een groeiende maatschappelijke behoefte van mensen om met elkaar, als groep, in één gebouw oud te worden. In de sociale huur zijn deze manieren van samenleven, dankzij de bestaande regelgeving, niet gemakkelijk te realiseren. Bestaande en nieuwe woongroepen vinden moeilijk een plek en individuele huurders hebben zelden vooraf een idee met wie ze komen te wonen. In Amsterdam zijn echter enkele mooie voorbeelden te vinden waar het wel gelukt is, die nu als inspiratie dienen. Bijvoorbeeld Akropolis op het Zeeburgereiland; hier bepalen bewoners met medewerking van de Gemeente Amsterdam zelf hoe en met wie zij hier samen leven.

Habion wil graag een bijdrage leveren om aan deze groeiende behoefte te voldoen. Daarom willen we in LIFE ruimte bieden aan bestaande en nieuwe woongroepen én aan individuele huurders. Toewijzing gebeurt onder andere op basis van motivatie, zodat er een hecht netwerk van gelijkgestemde buren ontstaat dat naar elkaar omkijkt en samen het leven net een beetje leuker en makkelijker maakt. De Gemeente Amsterdam ondersteunt dit initiatief.

DETAILS

• Woonoppervlakte van circa 53 m² - 75 m²
• Privé balkon of terras
• Woonkamer met open keuken. Keuken uitgerust met inductie kookplaat. Aansluiting voor vaatwasser, oven en koelkast aanwezig.
• Een slaapkamer
• Inpandige wasmachine-/bergruimte
• Huurprijs circa € 698 - € 720 per maand, afhankelijk van grootte en ligging. De servicekosten komen daar nog bij. Deze moeten nog definitief vastgesteld worden, maar bedragen naar verwachting ca € 80,- per maand
• Gezamenlijke binnentuin
• Vloeren appartementen zijn onafgewerkt, wanden zijn behangklaar
• Compleet uitgeruste badkamer met wastafelmengkraan, thermostatische douchemengkraan met glijstang met doucheslag en kop combinatie
• Appartementen hebben geen drempels of maximaal 2 cm op- afstap
• Alle publieke deuren zijn voorzien van deurautomaten, dus volledig voorbereid op rollator en rolstoel gebruik
• Woongebouw heeft 2 liften, naar de verdiepingen

Warmte en energie

• Vloerverwarming door gehele appartement

• Woningen worden verwarmd met stadswarmte

• Elke woning heeft zijn eigen zonnepanelen die deels de elektra van woning opwekken


Woonkeur en veiligheid

• Woning en gebouw voldoen aan Woonkeur Zorg en Politiekeurmerk Veilig Wonen

• Videofooninstallatie, voordeur complex te openen met videofoon

• Uitgebreide brandveiligheidsvoorzieningen: alle woningen van Habion zijn aangesloten op een door Habion gefinancierde brandmeldinstallatie. De brandmeldinstallatie heeft een doormelding naar alarmcentrale of brandweer. Elk appartement is een eigen brandcompartiment, elke ruimte (behalve de badkamer) in de woning is voorzien van een rookmelder. 

• Alle tappunten zijn stromend aangesloten. Hiermee voldoen de woningen aan de extra hoge eisen voor voorkoming legionella. De woning heeft bij oplevering een legionellavrij verklaring.

19223-ext-01-lr

39 Sociale huurappartementen

Habion heeft in LIFE 39 sociale huurwoningen. Voor deze woningen hebben we groepen en individuele huurders geselecteerd die met elkaar willen samenwonen en elkaar vinden op basis van levensstijl. Dat betekent dat er naast de gebruikelijke verhuurvoorwaarden, zoals inkomen en inschrijfduur in Woningnet, aanvullende voorwaarden zijn gesteld op het gebied van leefstijl en motivatie. Een commissie heeft bepaalt op grond van een ingediende motivatie en daaropvolgende gesprekken wie uiteindelijk in aanmerking is gekomen voor een woning in LIFE. 

HOE KAN IK INSCHRIJVEN?


De inschrijving voor de sociale huurwoningen van LIFE startte in de lente van 2019. Er is op dit moment nog een sociale huurwoning beschikbaar in LIFE.


Heeft u interesse in een woning in LIFE?

Dan kunt u zich inschrijven door middel van onderstaand inschrijfformulier. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.


Motivatie

Als belangstellende moet u kunnen laten zien dat u de idealen van LIFE onderschrijft:

• U wilt samen leven vanuit de volgende waarden óf u herkent zich in de volgende waarden: ruimdenkend, voor een ander klaar staan, tolerant, betrokken.

• U wilt samen met andere bewoners aan een fijne leefomgeving bouwen en daar actief aan bijdragen binnen uw mogelijkheden.

Verderop leest u op welke manier u uw motivatie kunt vormgeven en insturen.


Overige Voorwaarden

Naast motivatie gelden voor deze sociale huurappartementen de volgende voorwaarden:

u bent 60 jaar of ouder,

uw inkomen,

1. voor een éénpersoonshuishouden ligt tussen € 22.675 en € 38.035

2. uw gezamenlijk inkomen voor een tweepersoonshuishouden ligt tussen € 30.800 – € 38.035 of,

3. uw inkomen ligt tussen € 38.035 en € 55.000, maar u heeft een indicatie van het CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg) of een ander officieel bewijs waaruit blijkt dat u voor ten minste 10 uur zorg per week voor de periode van minimaal één jaar nodig heeft.


Het maakt niet uit wat voor type woning u achterlaat of nu bewoont.


Hoe kan ik mij inschrijven?

U wordt enthousiast van de wijze van samenleven die LIFE voor ogen heeft. Deze manier draagt voor u bij aan gelukkig ouder worden. U zoekt gelijkgestemden met wie u dat zou willen doen.

Klik hier voor het online inschrijfformulier. Of download het formulier hieronder. Uw inschrijving met motivatie kunt u sturen naar life@habion.nl. Wij nemen daarna contact met u op.

We hopen van harte van u te horen. Heeft u vragen? U kunt ons altijd bellen via 030 – 220 47 04 of mail op life@habion.nl.

Let op! We mogen alleen woningen toewijzen aan mensen die voldoen aan bovenstaande eisen. Als u niet voldoet aan de leeftijd- of inkomenseis komt u helaas niet in aanmerking. Ook moet u ingeschreven staan in de Stadsregio Amsterdam. U krijgt voorrang als u een sociale huurwoning achterlaat.

habion-logo-cmyk

WAT DOET HABION?

Ook op latere leeftijd wil je voluit leven. Dat is het uitgangspunt van Habion, de meest betrokken woningcorporatie voor ouderen. Samen met bewoners en de buurt creëren wij plekken waar mensen volop van het leven genieten. Waar jong en oud door elkaar heen woont en elkaar ontmoet, helpt en inspireert. Plekken waar buurtbewoners en ondernemers net zo graag komen als de bewoners zelf.

Habion is actief op ruim 120 locaties met meer dan 11.000 woningen door heel Nederland.